Vervuild grondwater, hoe ga je ermee om?

Gepubliceerd op 14 juni 2024 om 15:40

Onlangs was er in het nieuws dat in Noord-Holland zeer gevaarlijke en verboden stoffen aangetroffen zijn in het water. Het gaat om het onkruidbestrijdingsmiddel dinoterb en de insecticide fenchloorfos.

Martina Vijver, ecotoxicoloog aan de Universiteit Leiden, vertelt over de risico’s die dinoterb mogelijk met zich meebrengt. “Dit is een zeer zorgwekkende stof. Als het in het water zit, kan dat enorm veel schade opleveren voor alles wat in het water leeft. Ook heeft deze stof kankerverwekkende eigenschappen.”

Wil je het grondwater toch gebruiken, maar geen risico lopen, zuiver het water dan met een LifeSaver waterzuiveraar. Of je nu een kleine WayFarer gebruikt of het grotere broertje Cube, je verzekerd jezelf van schoon, helder en veilig drinkbaar water. LifeSaver waterzuiveraars halen via het hollow fiber principe alle zichtbare en onzichtbare vervuiling uit het water, ook de allerkleinste bacteriën en virussen! En omdat al het water in de tweede stap door een carbonfilter gaat, haal je ook zware metalen uit het water en maak je het water geur en smaak neutraal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.