LifeSaver waterzuiveraars worden standaard geleverd met een filterpatroon en geactiveerde carbonfilters. Mocht het filterpatroon vol zitten of de carbon filters aan vervanging toe zijn, dan kun je die eenvoudig zelf vervangen.

Filterpatronen

Filterpatronen

Alle waterzuiveraars van LifeSaver worden geleverd met een hollow fiber membraan filter met een porieëngrootte van 0,015 micron. Het verschil in filterpatronen is de afmeting en de hoeveelheid water dat het filterpatroon kan zuiveren, de functie is altijd gelijk. Alle filterpatronen werken met het Fail-Safe technologie, wat verzekerd dat er nooit vervuild water uit het filter komt.  Filterpatronen zijn verkrijgbaar in een kartonnen verpakking (3 jaar houdbaar na aankoopdatum) of gesealed (10 houdbaar na aankoopdatum).

Active Carbon Filter

Alle LifeSaver waterzuiveraars worden geleverd met geactiveerde carbon filters die de geur en smaak van water neutraliseren. Daarnaast halen deze carbon filters ook zware metalen uit het water. Alle geactiveerde carbon filters hebben dezelfde eigenschappen. Formaat en aantal per verpakking verschillen per product.

Doucheslang

Om de Jerrycan in het veld multifunctioneel te kunnen gebruiken, kan er een doucheslang aan de Jerrycan worden gemonteerd. Deze doucheslang met aan/uit knopje is eenvoudig te bedienen en om te douchen is een paar keer pompen van de Jerrycan voldoende.