Icon LifeSaver filterpatronen, UF-cartridges genoemd, zijn essentieel voor de effectieve werking van de waterzuiveraar. Deze filters zijn ontworpen om bacteriën, virussen, cysten en andere verontreinigingen te verwijderen uit water, waardoor het veilig is om te drinken. De cartridges zijn specifiek ontwikkeld om langdurig te kunnen gebruiken zonder prestatieverlies, maar het is belangrijk om ze regelmatig te vervangen volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

De cartridges van Icon LifeSaver zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van het model waterzuiveraar dat je hebt. Of je nu een kleine zuiveraar voor onderweg hebt of een groter systeem voor thuisgebruik/camper/basiskamp, er is een cartridge die past bij jouw filter. Het is handig om altijd een reservecartridge bij de hand te hebben, zodat je niet zonder schoon drinkwater komt te zitten in noodgevallen.

Het vervangen van de cartridge is eenvoudig en kan meestal zonder gereedschap worden gedaan. Zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing van jouw specifieke model waterzuiveraar raadpleegt voor de juiste instructies. Door regelmatig de cartridge te vervangen, zorg je ervoor dat jouw waterzuiveraar optimaal blijft presteren en dat je altijd toegang hebt tot veilig drinkwater, waar je ook bent. Met de cartridges van Icon LifeSaver ben je altijd goed voorbereid op avonturen in de natuur of noodsituaties.

Hoe lang gaat de UF-cartridge mee?

De UF-cartridges variëren in grootte per product. Ze hebben elk een andere claim voor hoeveel liter ze zullen zuiveren. Deze beweringen zijn gebaseerd op 'best case'-scenario's, aangezien iedereen zijn producten op verschillende manieren zal gebruiken, waarbij verschillende soorten drinkwater worden gebruikt: LifeSaver Wayfarer - 5.000 liter LifeSaver Liberty - 2.000 liter LifeSaver Cube - 5.000 liter - LifeSaver-jerrycan - 20.000 liter.

 

  • Getest door een onafhankelijk bureau om te voldoen aan de aanpassing van NSF Protocol 231
  • Werkt met Failsafe – een automatische indicator wanneer de cartridge vervangen moet worden (water komt niet meer door de filter als deze niet meer kan schoonmaken)
  • Intuïtief in gebruik – VUL met water. POMP de kubus. DRINK schoon water.
  • Geen afmeten, wachttijden of onaangename smaak die u krijgt bij het gebruik van chloor of chloordioxide
  • Vermindert de troebelheid van troebel of modderig water
  • Gefabriceerd in Groot-Brittannië
  • Productmaterialen en afvalwater zowel BPA- als BPS-vrij