Water zuiveren of water filteren?

Gepubliceerd op 9 februari 2024 om 13:52

Filteren of zuiveren, het verschil

Het verschil tussen een waterfilter of een waterzuiveraar is belangrijk, het is namelijk het verschil tussen helder óf schoon water.

Een waterfilter filtert zichtbaar vuil uit het water, zoals zand, algjes en sommige parasieten. Simpel gezegd is een oude sok soms al voldoende. Je maakt dus het water helder. Maar om het water veilig te kunnen drinken, moet je het nog koken of er een paar druppels Hadex aan toevoegen, immers bacteriën, virussen en de meeste parasieten haal je er met een filter niet uit.

Een waterzuiveraar daarentegen filtert niet alleen het zichtbare vuil uit het water, het haalt ook de ziekmakers zoals bacteriën en virussen en zware metalen eruit. Er zijn verschillende soorten waterzuiveraars op de markt, sommige halen wel parasieten en bacteriën uit het water, maar virussen en metalen niet en dan kan je alsnog ziek worden.

Koop dus alleen waterzuiveraars met officiële testrapporten waarin je kunt teruglezen wat er precies gezuiverd wordt. Zo weet je wat je koopt en wat de zuiveraar uit het water haalt.

Waterzuiveraars van LifeSaver maken het water in twee stappen schoon. De eerste stap verwijdert 99,9% parasieten, 99.9999% bacteriën én 99.99% virussen. De tweede stap is het actieve koolstoffilter dat metalen, geur en smaak uit het water haalt. Zie ook Waarom kies je Lifesaver?

Zo kan je veilig water drinken uit elke bergbeek die je tegenkomt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.